Blogindlæg 25 - Jul i Sorgens Land.

Forfatter: Anne Kirstine Overgaard

Til alle jer i sorgens land, som må fejre denne jul uden deres kære, som må bære den smerte at savne og som må bære den første gang at skulle fejre hjerternes fest med et knust. Mit hjerte og tanker går ud til jer, mit hjerte smerter med jer og selv om jeres sorg ikke er min, så mærker jeg smerten som om, mit eget hjerte skulle briste. For det er den gave jeg fik, da jeg blev født og den gave der blev genopdaget, da min søster Helle døde, at kunne mærke denne smerte ved at miste, som om tabet var mit eget.

Det er ikke, fordi jeg forsøger at overtage denne smerte fra jer som går jeres første jul i møde i sorgens landskab, men jeg ved.... For jeg kender jeres smerte, for den er også min. Så lad os denne jul, om det er den første jul uden en vi elsker, eller om det er én af mange. Lad os mindes dem som vi har mistet. Lad os fortælle hinanden den gode historie om den kærlighed vi har delt og lad os med et bristet hjerte føle vore elskedes betydning for os og lad det være rammen og meningen med livet i denne jul. For størst af alt er kærligheden, at vi var i stand til at elske på trods af faren for at miste.

Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. 

  • Læst: 1059